16. november 2014 · Kommentarer inaktiverade för Nischad E-handel med kepsar – Hatstore.se · Categories: Okategoriserade

Hatstore är en webbutik som har funnits sedan 2011. De har sedan starten sålt kepsar och mössor online. De har istället för ett utbud av många kategorier satsat på en kategori, nämligen huvudbonader och istället satsat på ett gigantiskt utbud inom denna kategori. Idag har de över 1500 produkter inom katgorin huvudbonader vilket är det största sortimentet i Norden just nu.

Hatstore är ett svenskt bolag men sedan höstens start säljer de även till Finland och Norge under separata landsdomäner. Därmed har Hatstore ökat sin marknad med nästan 100% vad det gäller antalet potentiella kunder. Detta ger möjlighet till större omsättning vilket ökar möjligheten till större utbud och mer utveckling. Detta ger besökare och kunder en ännu bättre butik för kepsar.

Stora varumärken finns det gott om på Hatstore. De har de största varumärkena inom kepsar och snapbacks som Mitchell & Ness, New Era, Neff, Starter, Reebok med flera. Med stora varumärken med hög kvalitet får butiken ett betydligt större förtroende jämfört med om det hade varit mindre och okända märken som sålts. Med stora kända varumärken skapar man företroende även för en nystartad butik.

Hatstore använder endast e-handeln som kanal för försäljning idag och har inga fysiska butiker utan all handel av kepsar och mössor går via nätet. Nätet ger möjlighet till en betydligt större marknad jämfört med en fysiskt butik som i regel är begränsat till antalet personer som bor inom ett begränsat område där butiken är belägen. Med en e-handelsbutik blir det direkt möjligt att nå alla personer i Sverige. Den stora svårtigheten med e-handel jämfört med en fysisk butik är att få besökare att hitta till butiken. En nystartad e-handelsbutik utan marknadsföring har lika lätt att dra besökare som en fysiskt butik på den ryska tundran, men med rätt och effektiv marknadsföring finns det möjlighet att få fler besökare än i en fysiskt butik.

Företaget är idag beläget i Kalmar med både lager och kontor. Alla kepsar finns på eget lager vilket kräver mycket kapitalbindning och lageryta, men ger möjlighet till snabba och väldigt säkra leveranstider. Allt skickas med Posten som erbjuder dag till dag-leverans i nästa hela Sverige.

Comments closed