15. januari 2018 · Kommentarer inaktiverade för Att tänka på när du ska handla kläder på nätet · Categories: Okategoriserade

Det är smidigt och roligt att handla kläder på nätet. Det är lätt att uppslukas av allt man kan köpa på grund av det stora och obegränsade utbudet. Därför kan det också vara lätt att glömma att tänka på vissa utav de tråkiga faktorerna vid ett köp. Här kommer en liten checklista från jhnsport.se:

  • Är det en välkänd affär? Om inte, testa att googla och se om den verkar trygg att handla ifrån.
  • Vad har affären för betalningsalternativ? Om man betalar med till exempel kreditkort ingår det en garanti om man aldrig får sin vara. Eller känner du dig inte trygg med att dela med dig utav dina bankdetaljer? Vilka betalningsuppgifter finns då att tillgå!
  • Vad kostar frakten? Och hur fungerar det om du vill returnera? En hel del affärer har både gratis frakt och gratis retur, för att de vill att man ska våga beställa hem saker för att prova dem, medan andra kan ta avgifter för detta. Speciellt om man handlar kläder från utlandet är det viktigt att kolla upp. Det är ganska vanligt att man själv får betala kostnaden för frakt om man vill returnera något. Inom Sverige är det generellt inte några höga summor, men har du köpt något från till exempel Kina kan det bli betydligt dyrare.

Kan du lita på att de beter sig korrekt om du vill reklamera en vara? Det är inte kul när man får hem något som är trasigt, som tappar färgen eller där sömmarna spricker första gången man tvättar det. Företag har plikt att återköpa defekta produkter, men hur det är i praktiken ser lite olika ut. Kanske får man vänta på sina pengar jättelänge eller så är det alltid en massa strul.

Comments closed